Szabadidős programok a környéken

Agárd a Velencei-tó - az ország egyetlen szikes, Európa egyik legmelegebb tavának - déli partján elhelyezkedő, Székesfehérvártól 20km-re, de Budapesttől is csak 45km-re fekvő üdülőváros, Gárdony kertváros jellegű városrésze, sok hétvégi házzal és idegenforgalmi létesítménnyel. Agárd központjától néhány száz méterre található az agárdi Parkerdő, mely otthont ad klubunk salakos teniszpályáinak.

A teniszpályák mellett futballpálya és erdei futópálya is várja a sportolni vágyókat. A pihenni vágyók sem csalódnak, hiszen a csendes erdő és a közepén elterülő hatalmas füves terület ideális helyszíne lehet a sétáknak, családi piknikeknek. A kisgyermekek szórakozását egy kedves kis játszótér biztosítja.


A teljeskörű kikapcsolódást a nyári hónapokban az akár gyalog is néhány perc alatt elérhető tóparton sorakozó fövenyes strandok biztosítják a különböző vízi és vízparti sportolási, szórakozási lehetőségekkel. A napsütéses órák magas száma, és a kedvező szél-adottságok miatt a szörfösök kedvelt helye. A strandokat különböző kategóriájú szálláshelyek, szórakozó helyek és éttermek övezik. Nyáron az országszerte ismert, több évtizedes múltra visszatekintő Agárdi Pop Strand esti koncertjei és egész hétvégés rendezvényei biztosítanak tartalmas szórakozást.

A túrázni vágyók egy kellemes és érdekes sétahajó úttal érhetik el az északi parton fekvő Velencei-hegység gyönyörű és látványos tura útvonalait.

A kerékpáros kirándulókat kerékpárút szolgálja, mely végigfut a városon, de a közutak is alkalmasak a biciklis közlekedésre. A tó körüli kb. 36 kilométeres túra kellemes erőpróba fiataloknak és idősebbeknek egyaránt.


A hűvösebb hónapokban a sportolás után kellemes ellazulást biztosít az Agárdi Gyógy- és  Termálfürdő számos szolgáltatása. Gyógyhatású vizével, gazdag ásványi anyag összetételével elsősorban a mozgásszervei, nőgyógyászati betegségek kezelésére nyújt enyhülést, de emellett a wellness iránt fogékony vendégeknek is kellemes felüdülést biztosít szauna, masszázs és egyéb szolgáltatásaival. A közelmúltban felújított fürdőkomplexumban 900 m2 vízfelület, egy nyitott és négy fedett termálvizes medence várja a gyógyulásra és kikapcsolódásra vágyó családokat.

Időjárás

No data available
Agárd
--- °C
Weather details

Pályázati támogatás

A Darányi Ignác terv keretében teniszklubunk 1.466.974 Ft támogatást kapott a parkerdei teniszpályák kerítés és vonalcseréjére.


ATC az interneten

A klub már az internet egyéb szegleteiben is elérhető információkkal, érdekességekkel.

 

Kövess minket mindenhol!

Facebook  YouTube  Picasa


Hírek a tenisz világából

A klub már a Facebookon is elérhető!